Helldivers 2, God of War Ragnarok’u Geride Bırakarak PlayStation’ın En Hızlı Satış Rekorunu Kırdı

Helldivers 2, Şubat ayında piyasaya sürüldüğünden bu yana oyun camiasında büyük etki yarattı. Yeni Co-op Shooter oyunu yalnızca 12 hafta içerisinde PlayStation ve PC toplam olmak üzere 12 milyon satış sayısına ulaştı.

Bilindiği üzere bu rekor daha öncesinde ilk haftasından 5 milyon kopya satan God of War: Ragnarök oyununa aitti. Ancak Helldivers 2 bu rakamları aşarak tüm zamanların en hızlı satan PlayStation oyunu oldu.

Bu başarının ardındaki en önemli faktörlerden biri de eşzamanlı oynanan bilgisayar sürümü oldu. NPD’nin araştırmalarına göre satılan oyun sayısının %60’ı tamamen bilgisayar platformuna ait. PlayStation, sürdürmekte olduğu daha geniş platform seçeneğini gelecekte de sürdürmeye devam edecek.

Tüm bunlara rağmen Sony’nin Helldivers 2 için planları son 2 haftadır hiç iyi gitmiyordu. Bilindiği gibi Steam üzerinden Helldivers 2 oynamak için PlayStation Network hesabına kayıt olmak gerekiyordu. Ancak şirket daha sonrasında bu gereksinimi kaldırmaya karar verdi.

PSN hesabı oluşturulamayan 170’ten fazla ülkede yaşayan kişilerin Helldivers 2’yi Steam üzerinden satın almaları, bu kararın alınmasından bu yana bir haftadan fazla bir süredir yasaklanmış durumda.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

xxx