5 milyon kişiye tapu verilecek: 2B arazileri düzenlemesinde 3 ay detayı

5 Milyon Vatandaş Tapularına Kavuşacak!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, milyonlarca vatandaşı ilgilendiren önemli bir açıklama yaptı. Bakan Kurum, “5 milyon vatandaş tapularına kavuşacak. Orman vasfını yitirmiş tüm alanların tespitini bu yıl sonuna kadar tamamlayacağız” dedi. 2B arazileri sadece kırsal bölgelerle sınırlı değil. İstanbul’da Beykoz, Şile, Çatalca; ayrıca Antalya, Muğla, Mersin, Yalova, Bursa ve Balıkesir gibi şehirlerde yaygın olarak bulunuyor. Özellikle kıyı bölgelerinde, turizm ve tarım amacıyla kullanılan bu araziler uzun süredir dikkat çekiyor.

2B Arazileri Nedir?

Milliyet’e konuşan Gayrimenkul Uzmanı Mustafa Hakan Özelmacıklı, 2B arazileri hakkında açıklamalarda bulundu. Özelmacıklı, “2B arazi kavramı, orman vasfını yitirmiş ve tekrar orman olma ihtimali olmayan arazileri ifade ediyor. Bu özellikle Orman Kanunu’nun 2’nci Maddesi’ndeki B bendindeki ifadeden dolayı 2B olarak adlandırılıyor” dedi.

“Bunların tarım amacıyla kullanılması daha verimli olan yerler, hayvancılık ile kullanılması daha verimli olan yerler 2B olarak adlandırılıyor diyebiliriz” diyerek, bu alanların kullanım amacına işaret etti.

Hangi Bölgelerde Yoğunlaşıyor?

Özelmacıklı, “Yıllardır vatandaşların bu tür arazilere yaptığı kullanımlar var. Gerek hayvancılık gerekse tarım aracılığıyla Hazine’ye ait bu yerleri kullananlar var. Kullanılan yerlerin bir kısmı kadastroları yapılmış ve kira bedeli ödenerek yapılan yerlerken, bir kısmı hiçbir şekilde kadastro görmemiş yerler de diyebiliriz” şeklinde konuştu.

İstanbul’da Beykoz, Şile ve Çatalca Öne Çıkıyor

Özelmacıklı, “İllere göre orman vasfındaki yerlerin durumu fark ediyor. Güney illerinde genellikle turizm amacıyla değerlendirilen çeşitli 2B arazileri var. Antalya, Muğla, Mersin gibi yerlerde var. İstanbul’da kırsal ilçelerde çok fazla bulunuyor. Beykoz, Şile, Çatalca gibi ilçelerde de yoğunluk görülüyor” açıklamasında bulundu.

“Eskiden bu yerler orman niteliği taşıyordu, ancak zamanla kullanım amaçları değişti. Şu anda hayvancılık ve yerleşim amacıyla kullanılan yerler haline geldi” diyerek bölgesel dönüşüme vurgu yaptı.

Related Posts

600 bin işçi için pazarlık başlıyor: Sendikalardan hükümete zam teklifi çağrısı

600 bin işçi için pazarlık başlıyor: Sendikalardan hükümete zam teklifi çağrısı

Bayram tatili 9 güne çıkarsa zam oranı düşer mi? Özgür Erdursun açıkladı

SGK uzmanı Özgür Erdursun “Bayram tatili uzarsa maaş zammı düşebilir” görüşünü masaya yatırdı. BAYRAM TATİLİ 9 GÜNE ÇIKARSA NE OLUR? Bu yıl Kurban Bayramı, 5 Haziran Çarşamba günü arife günü ile başlayıp 9 Haziran Pazar günü sona erecek. Tatilin 9 …

Avrupa Borsaları rallide

Avrupa borsaları, haftanın ikinci işlem gününü pozitif seyirle tamamladı. Gösterge endeks Stoxx Europe 600, yüzde 0,73 artarak 554,02 puana ulaştı. Yükselişler Avrupa genelinde yaygın seyretti. Londra Borsası’nda FTSE 100 endeksi yüzde 0,94 artışla 8 …

Avrupa Birliği, daha esnek bütçe arayışında: Jeopolitik gerginlikler yükseliyor, ticaret kuralları yeniden yazılıyor

Avrupa Birliği, daha esnek bütçe arayışında: Jeopolitik gerginlikler yükseliyor, ticaret kuralları yeniden yazılıyor

Doğal gaz fiyatları yükseldi

Gösterge Hollanda TTF kontratı %1,4 artışla megavat/saat başına 35,72 eurodan işlem görüyor. Rusya, Ukrayna ile acil bir ateşkes konusunda anlaşamadı, ancak Trump daha sonra Moskova ve Kiev’in çatışmaları durdurmak için bir anlaşma üzerinde doğrudan …

Son 30 yılın en büyük keşfi: 150 ton altın bulundu

Fransa’da sıradan bir tarım günü, ülke gündemini değiştirecek bir keşfe sahne oldu. Fransız basınında yer alan haberlere göre, çiftçi Michel Dupont, kendi arazisinde yaptığı çalışmalarda alışılmadık bir bölge fark etti ve kazı yaparken birkaç küçük …