5 milyon kişiye tapu verilecek: 2B arazileri düzenlemesinde 3 ay detayı

5 Milyon Vatandaş Tapularına Kavuşacak!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, milyonlarca vatandaşı ilgilendiren önemli bir açıklama yaptı. Bakan Kurum, “5 milyon vatandaş tapularına kavuşacak. Orman vasfını yitirmiş tüm alanların tespitini bu yıl sonuna kadar tamamlayacağız” dedi. 2B arazileri sadece kırsal bölgelerle sınırlı değil. İstanbul’da Beykoz, Şile, Çatalca; ayrıca Antalya, Muğla, Mersin, Yalova, Bursa ve Balıkesir gibi şehirlerde yaygın olarak bulunuyor. Özellikle kıyı bölgelerinde, turizm ve tarım amacıyla kullanılan bu araziler uzun süredir dikkat çekiyor.

2B Arazileri Nedir?

Milliyet’e konuşan Gayrimenkul Uzmanı Mustafa Hakan Özelmacıklı, 2B arazileri hakkında açıklamalarda bulundu. Özelmacıklı, “2B arazi kavramı, orman vasfını yitirmiş ve tekrar orman olma ihtimali olmayan arazileri ifade ediyor. Bu özellikle Orman Kanunu’nun 2’nci Maddesi’ndeki B bendindeki ifadeden dolayı 2B olarak adlandırılıyor” dedi.

“Bunların tarım amacıyla kullanılması daha verimli olan yerler, hayvancılık ile kullanılması daha verimli olan yerler 2B olarak adlandırılıyor diyebiliriz” diyerek, bu alanların kullanım amacına işaret etti.

Hangi Bölgelerde Yoğunlaşıyor?

Özelmacıklı, “Yıllardır vatandaşların bu tür arazilere yaptığı kullanımlar var. Gerek hayvancılık gerekse tarım aracılığıyla Hazine’ye ait bu yerleri kullananlar var. Kullanılan yerlerin bir kısmı kadastroları yapılmış ve kira bedeli ödenerek yapılan yerlerken, bir kısmı hiçbir şekilde kadastro görmemiş yerler de diyebiliriz” şeklinde konuştu.

İstanbul’da Beykoz, Şile ve Çatalca Öne Çıkıyor

Özelmacıklı, “İllere göre orman vasfındaki yerlerin durumu fark ediyor. Güney illerinde genellikle turizm amacıyla değerlendirilen çeşitli 2B arazileri var. Antalya, Muğla, Mersin gibi yerlerde var. İstanbul’da kırsal ilçelerde çok fazla bulunuyor. Beykoz, Şile, Çatalca gibi ilçelerde de yoğunluk görülüyor” açıklamasında bulundu.

“Eskiden bu yerler orman niteliği taşıyordu, ancak zamanla kullanım amaçları değişti. Şu anda hayvancılık ve yerleşim amacıyla kullanılan yerler haline geldi” diyerek bölgesel dönüşüme vurgu yaptı.

Related Posts

Emtia piyasalarında jeopolitik risk etkisi: Platinden 4 yılın en yüksek seviyesi

Emtia fiyatlarında tamamlanan haftada, makroekonomik veriler ile Orta Doğu’da İsrail ve İran arasındaki artan gerilim varlık fiyatları üzerinde etkili oldu. Altının ons fiyatı “güvenli liman” talebiyle değer kazanarak 3 bin 433 dolar olurken, platinin ons fiyatı uluslararası piyasalarda 1308 dolarla 4 yılın en yüksek seviyesini gördü – Brent petrol fiyatları haftalık bazda, 3 Ekim 2022 haftasından bu yana en güçlü yükselişini kaydedip haftayı 73,7 dolar seviyesinden tamamladı

Anadolu’yu talan edecekler

AKP’nin yasa teklifi ile Kültür Bakanlığı ‘vicdanla cüzdan’ arasında bırakıldı. Bakanlık ya devasa tazminatlar ödeyip tarihi eserleri kurtaracak ya da eseri görmezden gelecek.

İran – İsrail savaşı Yunan turizmini vurdu

İran ile İsrail arasında başlayan saldırılarda kapatılan hava sahası nedeniyle binlerce İsrailli turistin Yunanistan tatili yandı. Savaşın devam etmesi durumunda Yunan turizminin ciddi yara alacağı belirtildi. Yunanistan’ın bu yıl içinde yaklaşık 700 bin İsrailli turist beklediği belirtildi.

600 bin kamu işçisi için zam teklifi geldi

Kamu Toplu İş Sözleşmeleri Çerçeve Protokolü görüşmelerinde işveren tarafı Türk Ağır Sanayii ve Hizmet Sektörü Kamu İşverenler Sendikası (TÜHİS) ilk teklifini işçi tarafını temsil eden Türkiye İşçi Sendikaları Konfederasyonu (TÜRK-İŞ) ve Hak İşçi Sendikaları Konfederasyonu’na (HAK-İŞ) sundu.

Bankacılık sektörünün mevduatı geriledi

Bankacılık sektörünün toplam mevduatı, 5 Haziran ile biten haftada önceki haftaya göre 104 milyar 403 milyon 751 bin lira azalarak 23 trilyon 45 milyar 999 milyon 47 bin liraya geriledi.

İsrail’in İran’a saldırısı piyasaları sarstı: Gram altın yeni rekor kırdı, petrol fiyatları fırladı

İsrail’in İran’a saldırısı piyasaları sarstı: Gram altın yeni rekor kırdı, petrol fiyatları fırladı