Yutulabilir mide balonları, sağlık açısından ciddi riskler oluşturuyor

Biruni Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi Uzmanından Uyarı: Yutulabilir Mide Balonları Sağlık Açısından Riskli

Biruni Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi Gastroenteroloji Uzmanı Prof. Dr. Kamil Özdil, obezite tedavisinde kullanılan yutulabilir mide balonlarının sağlık problemlerine yol açabileceğini belirtti. Prof. Dr. Özdil, bu balonların ciddi tehlikeler oluşturabileceğini vurguladı.

Hastaneden yapılan açıklamada, yutulabilir mide balonu uygulamasının kanama ve mide delinmesi gibi ciddi sağlık sorunlarına neden olabileceği bildirildi.

Prof. Dr. Kamil Özdil’in açıklamalarına göre, yutulabilir mide balonları, Sağlık Bakanlığı tarafından yasaklanmıştır ve bu karar doğru bulunmaktadır.

Yutulabilir mide balonlarının cerrahi olmayan bir yöntemle midenin hacmini küçültmeyi amaçladığını belirten Özdil, balonların mideye ulaştıktan sonra şişirilerek hacminin arttığını ifade etti. Ancak, bu işlemin sağlık açısından riskli olduğu tespit edilmiştir.

“Endoskopik inceleme önemli”

Özdil, klasik yöntemle yerleştirilen mide balonlarında öncelikle endoskopik bir değerlendirme yapılması gerektiğini ve böylece potansiyel sorunların tespit edilebileceğini belirtti. Bu tür durumların belirlenmesi halinde uygulamadan vazgeçilmesi gerektiğini aktardı.

Prof.Dr. Özdil, yutulabilir mide balonlarının uzman kontrolü olmadan içeri yerleştirildiğinde ciddi sağlık sorunlarına neden olabileceğini vurgulayarak, yanlış yerleştirilmesi durumunda acil müdahale gerekebileceğini ve uzun süreli kullanımın sindirim sistemi problemlerine yol açabileceğini belirtti. Bu yöntemin ciddi komplikasyonlara yol açabileceği konusunda dikkat çekti. (AA)

Haberin Görseline Ulaşmak İçin Tıklayın

Related Posts

Türkiye’de 13 milyon kişi aynı derdi taşıyor: Şimdi de iyileşmek için kola içip, patates yiyorlar

Türkiye’de yaklaşık 13 milyon kişinin mücadele ettiği bu nörolojik sorun, iş gücü kaybından sosyal izolasyona kadar pek çok olumsuz sonucu beraberinde getiriyor. Uzun süredir kesin bir tedavisi bulunamayan migrene karşı insanlar çareyi bazen ilaçlarda, bazen ise TikTok’ta gördükleri sıra dışı önerilerde arıyor.

Baş ağrınızın sebebi klima olabilir! Bir tedavisi yok ama korunmak mümkün

Yaz aylarında serinlemek için kullanılan klimaların, yanlış kullanıldığında sağlık sorunlarına yol açabileceğini belirten Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Uzmanı Prof. Dr. Şafak Sahir Karamehmetoğlu, yaz aylarında sıklıkla görülen klima çarpması sorununa değinerek, korunma yöntemleri hakkında bilgi verdi.

Kardiyoloji uzmanı “Tek belirti olmayabilir” diyerek uyardı: Göğüs ağrısı olmadan kalp krizi geçirmek mümkün!

Kardiyoloji uzmanı “Tek belirti olmayabilir” diyerek uyardı: Göğüs ağrısı olmadan kalp krizi geçirmek mümkün!

Görünmeyen tehlike: Erkek bebeklerde sessizce ilerliyor!

Üroloji Uzmanı Doç. Dr. Yavuz Onur Danacıoğlu, yenidoğan erkek bebeklerde sıkça görülen inmemiş testisin tedavi edilmediği takdirde kısırlığa ve testis kanserine yol açabileceğini belirtti. Aileler bu durumu göz ardı etmemeli.

Hap mı, bitki mi? Ne işe yarıyor, ne zararlı?

Uykusuzluğa karşı çare olarak görülen her ürün güvenli değildir. İlaçlar, çaylar, takviyeler…
Peki hangisi gerçekten işe yarıyor? 50 yaş üstünde uyku destek ürünleri bilinçsizce kullanılıyor. Oysa bazıları sabah sersemliği, düşme riski ve bağımlılık yapabilir.

Çocuklarda yazın sık görülen tehdit: Gastroenterit

Kahramanmaraş’ta görev yapan Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Ali Rıza Namlı, yaz aylarında çocuklarda sıkça rastlanan gastroenterit vakalarına karşı aileleri uyardı. Özellikle bebekler ve bağışıklık sistemi zayıf çocuklar için tehlikeli olabilen bu hastalık, ciddi sıvı kaybına neden olabiliyor.