Yutulabilir mide balonları, sağlık açısından ciddi riskler oluşturuyor

Biruni Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi Uzmanından Uyarı: Yutulabilir Mide Balonları Sağlık Açısından Riskli

Biruni Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi Gastroenteroloji Uzmanı Prof. Dr. Kamil Özdil, obezite tedavisinde kullanılan yutulabilir mide balonlarının sağlık problemlerine yol açabileceğini belirtti. Prof. Dr. Özdil, bu balonların ciddi tehlikeler oluşturabileceğini vurguladı.

Hastaneden yapılan açıklamada, yutulabilir mide balonu uygulamasının kanama ve mide delinmesi gibi ciddi sağlık sorunlarına neden olabileceği bildirildi.

Prof. Dr. Kamil Özdil’in açıklamalarına göre, yutulabilir mide balonları, Sağlık Bakanlığı tarafından yasaklanmıştır ve bu karar doğru bulunmaktadır.

Yutulabilir mide balonlarının cerrahi olmayan bir yöntemle midenin hacmini küçültmeyi amaçladığını belirten Özdil, balonların mideye ulaştıktan sonra şişirilerek hacminin arttığını ifade etti. Ancak, bu işlemin sağlık açısından riskli olduğu tespit edilmiştir.

“Endoskopik inceleme önemli”

Özdil, klasik yöntemle yerleştirilen mide balonlarında öncelikle endoskopik bir değerlendirme yapılması gerektiğini ve böylece potansiyel sorunların tespit edilebileceğini belirtti. Bu tür durumların belirlenmesi halinde uygulamadan vazgeçilmesi gerektiğini aktardı.

Prof.Dr. Özdil, yutulabilir mide balonlarının uzman kontrolü olmadan içeri yerleştirildiğinde ciddi sağlık sorunlarına neden olabileceğini vurgulayarak, yanlış yerleştirilmesi durumunda acil müdahale gerekebileceğini ve uzun süreli kullanımın sindirim sistemi problemlerine yol açabileceğini belirtti. Bu yöntemin ciddi komplikasyonlara yol açabileceği konusunda dikkat çekti. (AA)

Haberin Görseline Ulaşmak İçin Tıklayın

Related Posts

Uzmanı uyardı: Yazın cilt sağlığı ihmal edilmemeli, birçok cilt sorunu tetiklenebilir!

Uzmanı uyardı: Yazın cilt sağlığı ihmal edilmemeli, birçok cilt sorunu tetiklenebilir!

Talasemi tehlikesi: Taşıyıcılık oranı yüzde 2,1 ‘e ulaştı

Halk arasında “akdeniz anemisi” olarak bilinen talasemi için Sağlık Bakanlığı Halk Sağlığı Genel Müdür Yardımcısı Hamit Bağcı açıklamada bulundu. “Türkiye’de talesemi taşıyıcılık oranımız yüzde 2,1 ama bölgelerde değişiyor. Bazı bölgelerde daha yoğun yüzde 0,6 ile yüzde 13 arasında bu oran değişiyor” dedi.

Felçte altın saatleri kaçırmayın

Felç belirtileri başladığında ilk 4,5 saat içinde acil tedavinin çok önemli olduğunu vurgulayan Prof. Dr. Derya Uludüz ‘‘Bu durumda dakikalar hatta saniyeler çok kıymetli. Hastanın en hızlı şekilde bir inme merkezine yönlendirilmesi gerekir’’ uyarısında bulundu.

Polikistik Böbrek Hastalığı Tedavisi

Polikistik böbrek hastalığı (PBH), toplumda yeterince tanınmayan ancak yaşam kalitesini ciddi biçimde etkileyebilen, genetik kaynaklı bir böbrek rahatsızlığıdır.

Uzmanlardan kalbi ve böbreği etkileyen ‘kardiyorenal sendrom’ uyarısı

Türk Böbrek Vakfı (TBV), Türk Kalp Vakfı ve Türk Nefroloji Derneğince “kardiyorenal sendrom” olarak adlandırılan hem kalbi hem böbreği olumsuz etkileyen sağlık sorunlarına dikkati çekildi.

Dünyada her 6 çiftten biri bu sorunla mücadele ediyor: “Yalnızca kadın kaynaklı bir problem değil!”

Dünyada her 6 çiftten biri bu sorunla mücadele ediyor: “Yalnızca kadın kaynaklı bir problem değil!”