Kadın Girişimcilere Teknoloji Desteği

Türk Telekom, Kadınları Teknoloji ve Girişimcilikle Buluşturdu

Türk Telekom, Nokia ve UN Women işbirliğiyle yürütülen küresel program kapsamında kadınların teknolojiye erişimini artırmak ve girişimcilik becerilerini geliştirmek amacıyla Türkiye’de önemli bir adım attı.

Türk Telekom’un açıklamasına göre, Nokia ve UN Women işbirliğiyle dünya genelinde kadınların ekonomik bağımsızlıklarının artırılması ve girişimcilik becerilerinin geliştirilmesi hedeflenen programa Türk Telekom da destek veriyor. “Girişimcilik İçin Harekete Geç” adıyla Hatay’da gerçekleştirilen program, depremden etkilenen kadın girişimcilere finansal okuryazarlık ve dijital pazarlama konularında eğitimler sundu.

Eğitim programı, kadınların girişimcilik becerilerini güçlendirerek iş dünyasında daha etkin bir rol oynamalarını sağlamanın yanı sıra, yerel ihtiyaçlara uygun çözümler ve sürdürülebilir kalkınma hedeflerine destek olmayı amaçlıyor.

Hatay’da düzenlenen eğitimlere bölgedeki 9 kadın kooperatifinden 27 kadın girişimci katıldı. Eğitimlerde, finansal ve dijital okuryazarlık, siber güvenlik, pazarlama, proje yönetimi ve tedarik zinciri gibi alanlarda uygulamalı içerikler sunuldu.

Ayrıca, programa katılan kadınlara yıl boyunca mentorluk desteği sağlanarak sürdürülebilir başarıların elde edilmesi hedefleniyor.

Bu yıl daha geniş kitlelere ulaşmayı hedefleyen program, fırsat eşitliği ve kadınların güçlenmesi odaklı sürdürülebilir kalkınma hedeflerini desteklemeyi amaçlıyor.

Türk Telekom Pazarlama ve Müşteri Deneyimi Genel Müdür Yardımcısı Zeynep Özden, kadınların teknolojiyle desteklenmesinin ekonomik kalkınmanın önemli bir parçası olduğunu belirtirken, teknolojiyi herkesin erişebileceği bir hale getirme konusundaki çabalarını vurguladı.

Nokia Türkiye Ülke Müdürü Erensoy Bilgin ise UN Women işbirliğini Türkiye’ye taşımaktan gurur duyduklarını ifade ederken, kadın girişimcilere destek olmanın önemine dikkat çekti.

UN Women Türkiye Ülke Direktör Yardımcısı Zeliha Ünaldı ise kadınların ekonomik olarak güçlenmelerini destekleyen işbirliklerinin değerli olduğunu vurgulayarak, toplumsal cinsiyet eşitliği hedefine ulaşmada bu tür programların kritik rol oynadığını belirtti.

Related Posts

Tarlada isyan: ‘Biz artık et, süt, yoğurt alamıyoruz’

Aydın’ın Atça beldesinde çilek üreticiliği yapan Türkan Sarıkaya ve yöre halkı, artan maliyetler ve yaşadıkları zorluklar karşısında isyan etti. Tarlada çalışan işçilerden biri ise günlük 700 lira yevmiye aldığını belirterek, “Biz artık et, süt, yoğurt alamıyoruz. Her şey çok pahalı. Ev kiraları 10-15 bin lira olmuş. Biz de mağduruz, mal sahipleri de” dedi.

LPG’den sonra motorine de indirim geldi: İşte güncel akaryakıt fiyatları

LPG’den sonra motorine de indirim geldi: İşte güncel akaryakıt fiyatları

Roscongress: Trump’ın tarifeleri küresel piyasaları 2008 krizinden daha fazla sarstı

ABD’de yeniden göreve gelen Başkan Trump’ın gümrük tarifeleri politikasına mercek tutan Roscongress, Rus ekonomisinin 2000’den itibaren yaşanan krizler karşısındaki tepkisine de yakından baktı.

Piyasada nefesler tutuldu: Altının ve doların kaderi yarın belli olacak

Trump Fed üzerinde etkili olmaya devam ediyor. Uzmanlar, bir taraftan ABD Merkez Bankasının (Fed), ülke ekonomisinin zayıflamasıyla yılın ikinci yarısında faizlerde indirime gidebileceğini öngörürken, diğer taraftan stagflasyon endişelerinin faiz indirimlerini sekteye uğratabileceğini tahmin ediyor. Peki Fed’in kararı ne olacak? Powell hangi mesajları verecek?

Hayat pahalılığı alışkanlıkları da değiştirdi: Dışarıda yeme-içme verisi yılın en düşük seviyesinde

Hayat pahalılığı alışkanlıkları da değiştirdi: Dışarıda yeme-içme verisi yılın en düşük seviyesinde

İki aylık dönemde geçen yıla göre 11.3 milyar liradan 71.6 milyar liraya çıktı: SGK’nın açığında yüzde 533 artış!

Sosyal Güvenlik Kurumu’nun (SGK) finansman açığında yılın ilk iki aylık döneminde geçen yıla göre devasa oranda artış yaşandı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir