‘Çocuklarımızı ne kadar sağlıklı yetiştirirsek o kadar başarılı oluruz’

Başkent Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Ana Bilim Dalı’nın Düzenlediği 6. Başkent Pediatri Kongresi

Geçtiğimiz gün başlayan 6. Başkent Pediatri Kongresi, Prof. Dr. Faik Sarıalioğlu onuruna düzenlendi. Kongrede, çocuk sağlığı ve hastalıkları konuları ele alındı. Kongrenin açılışında ise Kızılcahamam Patalya Termal Otel’de Başkent Üniversitesi kurucusu Prof. Dr. Mehmet Haberal bir konuşma yaptı. Haberal, hekimlerin hastalar için sürekli çalıştıklarını vurgulayarak, “Çünkü kimin ne zaman hasta olacağını bilemeyiz” ifadelerini kullandı.

Prof. Dr. Haberal, Hacettepe Üniversitesi’nin kuruluşunun ve İhsan Doğramacı’nın Türkiye için önemli bir dönüm noktası olduğunu belirterek pediatri alanının da önemine dikkat çekti. Mustafa Kemal Atatürk’ün çocukları geleceğin teminatı olarak gördüğünü hatırlatan Haberal, “Çocuklarımızı ne kadar sağlıklı yetiştirirsek, o kadar başarılı olabiliriz” dedi.

‘GÖREVİMİZ ESER KAZANDIRMAK’

Prof. Dr. Haberal, hekimlerin toplumların liderleri olduğunu belirterek, “İnsan için adalet, sağlık ve eğitim çok önemlidir. Ülkemizde başaramayacağımız çok az şey var. Ben 70 santimetrelik bir alandan, Silivri’den geldim. Geri adım atmadım ve bugün buradayız. Görevimiz ülkemize eserler kazandırmaktır” şeklinde konuştu.

‘ÖNEMLİ BİR HİZMET VERİYORUZ’

Kongre Başkanı ve Başkent Üniversitesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Esra Baskın ise Başkent Üniversitesi’nin ülkedeki önemli sağlık kuruluşlarından biri olduğunu vurguladı. Baskın, “Sağlık Bakanlığı’ndan sonra en çok hasta takibi yapan merkezlerde ikinci sıradayız. Ülkemize önemli bir hizmet sunuyoruz. Haberal hocamızın önderliğinde ve Atatürk ilkelerinin ışığında bu hizmete devam edeceğiz” dedi.

Related Posts

Türkiye’de 13 milyon kişi aynı derdi taşıyor: Şimdi de iyileşmek için kola içip, patates yiyorlar

Türkiye’de yaklaşık 13 milyon kişinin mücadele ettiği bu nörolojik sorun, iş gücü kaybından sosyal izolasyona kadar pek çok olumsuz sonucu beraberinde getiriyor. Uzun süredir kesin bir tedavisi bulunamayan migrene karşı insanlar çareyi bazen ilaçlarda, bazen ise TikTok’ta gördükleri sıra dışı önerilerde arıyor.

Baş ağrınızın sebebi klima olabilir! Bir tedavisi yok ama korunmak mümkün

Yaz aylarında serinlemek için kullanılan klimaların, yanlış kullanıldığında sağlık sorunlarına yol açabileceğini belirten Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Uzmanı Prof. Dr. Şafak Sahir Karamehmetoğlu, yaz aylarında sıklıkla görülen klima çarpması sorununa değinerek, korunma yöntemleri hakkında bilgi verdi.

Kardiyoloji uzmanı “Tek belirti olmayabilir” diyerek uyardı: Göğüs ağrısı olmadan kalp krizi geçirmek mümkün!

Kardiyoloji uzmanı “Tek belirti olmayabilir” diyerek uyardı: Göğüs ağrısı olmadan kalp krizi geçirmek mümkün!

Görünmeyen tehlike: Erkek bebeklerde sessizce ilerliyor!

Üroloji Uzmanı Doç. Dr. Yavuz Onur Danacıoğlu, yenidoğan erkek bebeklerde sıkça görülen inmemiş testisin tedavi edilmediği takdirde kısırlığa ve testis kanserine yol açabileceğini belirtti. Aileler bu durumu göz ardı etmemeli.

Hap mı, bitki mi? Ne işe yarıyor, ne zararlı?

Uykusuzluğa karşı çare olarak görülen her ürün güvenli değildir. İlaçlar, çaylar, takviyeler…
Peki hangisi gerçekten işe yarıyor? 50 yaş üstünde uyku destek ürünleri bilinçsizce kullanılıyor. Oysa bazıları sabah sersemliği, düşme riski ve bağımlılık yapabilir.

Çocuklarda yazın sık görülen tehdit: Gastroenterit

Kahramanmaraş’ta görev yapan Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Ali Rıza Namlı, yaz aylarında çocuklarda sıkça rastlanan gastroenterit vakalarına karşı aileleri uyardı. Özellikle bebekler ve bağışıklık sistemi zayıf çocuklar için tehlikeli olabilen bu hastalık, ciddi sıvı kaybına neden olabiliyor.