Omuz ağrısını tetikleyen 6 neden!


Omuz Ağrısını Tetikleyen Faktörler ve Tedavileri

İSTANBUL (İGFA) – Omuz eklemi, vücudumuzun en hareketli eklemi olarak bilinir. Günlük hayatta ve spor aktivitelerinde büyük avantaj sağlayan omuz eklemi, aynı zamanda travmalara da açıktır. Omuz ağrısına neden olan çeşitli faktörler bulunmaktadır.

Omuz ağrısına yol açan en yaygın sebepler ve tedavileri şunlardır:

KAS AĞRILARI:

Fibromiyalji Sendromu, Miyofasiyal ağrı sendromu ve diğer kas problemleri omuz ağrısına sebep olabilir.

KAS VE SİNİR SIKIŞMASI:

Boyun fıtıkları, Brakial pleksus nöropatileri, Torasik Outlet Sendromu ve diğer nedenler omuz ağrısına yol açabilir. İmpingement sendromu, supraspinatus kas tendonu ve diğer bölgelerde sıkışmaya bağlı olarak gelişebilir.

LABRUM (KAPSÜL) YIRTIKLARI:

Labrum yırtıkları, omuz instabilitesine neden olabilir ve akut travmalardan kaynaklanan omuz çıkıklarında ortaya çıkabilir.

KAS YIRTIKLARI:

Supraspinatus kası ve diğer rotator cuff kaslarında oluşan yırtıklar da omuz ağrısına neden olabilir.

DONUK OMUZ:

Adesiv kapsülit olarak da bilinen donuk omuz sendromu, omuz eklem kapsülünün inflamasyonu sonucu gelişir ve omuz hareket kabiliyetini kısıtlayabilir.

OMUZ EKLEMİ PATOLOJİLERİ:

Omuz eklemindeki osteoartrit, osteokondral lezyonlar, Romatoid artrit ve diğer hastalıklar da omuz ağrısına sebep olabilir.


Related Posts

Türkiye’de 13 milyon kişi aynı derdi taşıyor: Şimdi de iyileşmek için kola içip, patates yiyorlar

Türkiye’de yaklaşık 13 milyon kişinin mücadele ettiği bu nörolojik sorun, iş gücü kaybından sosyal izolasyona kadar pek çok olumsuz sonucu beraberinde getiriyor. Uzun süredir kesin bir tedavisi bulunamayan migrene karşı insanlar çareyi bazen ilaçlarda, bazen ise TikTok’ta gördükleri sıra dışı önerilerde arıyor.

Baş ağrınızın sebebi klima olabilir! Bir tedavisi yok ama korunmak mümkün

Yaz aylarında serinlemek için kullanılan klimaların, yanlış kullanıldığında sağlık sorunlarına yol açabileceğini belirten Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Uzmanı Prof. Dr. Şafak Sahir Karamehmetoğlu, yaz aylarında sıklıkla görülen klima çarpması sorununa değinerek, korunma yöntemleri hakkında bilgi verdi.

Kardiyoloji uzmanı “Tek belirti olmayabilir” diyerek uyardı: Göğüs ağrısı olmadan kalp krizi geçirmek mümkün!

Kardiyoloji uzmanı “Tek belirti olmayabilir” diyerek uyardı: Göğüs ağrısı olmadan kalp krizi geçirmek mümkün!

Görünmeyen tehlike: Erkek bebeklerde sessizce ilerliyor!

Üroloji Uzmanı Doç. Dr. Yavuz Onur Danacıoğlu, yenidoğan erkek bebeklerde sıkça görülen inmemiş testisin tedavi edilmediği takdirde kısırlığa ve testis kanserine yol açabileceğini belirtti. Aileler bu durumu göz ardı etmemeli.

Hap mı, bitki mi? Ne işe yarıyor, ne zararlı?

Uykusuzluğa karşı çare olarak görülen her ürün güvenli değildir. İlaçlar, çaylar, takviyeler…
Peki hangisi gerçekten işe yarıyor? 50 yaş üstünde uyku destek ürünleri bilinçsizce kullanılıyor. Oysa bazıları sabah sersemliği, düşme riski ve bağımlılık yapabilir.

Çocuklarda yazın sık görülen tehdit: Gastroenterit

Kahramanmaraş’ta görev yapan Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Ali Rıza Namlı, yaz aylarında çocuklarda sıkça rastlanan gastroenterit vakalarına karşı aileleri uyardı. Özellikle bebekler ve bağışıklık sistemi zayıf çocuklar için tehlikeli olabilen bu hastalık, ciddi sıvı kaybına neden olabiliyor.