Claude’da web arama devrimi

Yapay Zeka Destekli Chatbot Platformu Claude, Web Arama Özelliğini Kullanıma Sundu

Geçtiğimiz hafta, yapay zeka destekli chatbot platformu Claude, web arama özelliğini kullanıma sundu. Bu özellik, Claude’u rakipleriyle aynı seviyeye getirdi. Ancak, başlangıçta bu arama özelliğini hangi arama motorunun sağladığı net değildi. İlk tahmin, Anthropic’in kendi arama motorunu geliştirmiş olabileceğiydi. Ancak elde edilen veriler, arama özelliğinin Brave Search, yani Brave tarayıcı geliştiricisi tarafından desteklenen arama motoru tarafından sağlandığını gösteriyor.

Claude Sonnet, PDF Analiz Özelliğini Kullanıma Sundu

Claude Sonnet, PDF analiz özelliğini kullanıma sundu

Yazılım mühendisi Antonio Zugaldia, Cuma günü yaptığı açıklamada, Anthropic’in dökümantasyonunda yer alan alt işleyici listesine “Brave Search” eklediğini fark etti. Bu liste, Anthropic’in Claude verilerini işleyen ortaklarını içeriyor. İngiliz programcı Simon Willison, hem Claude hem de Brave üzerinden yapılan aramalarda aynı alıntıların geri döndüğünü bildirdi. Willison ayrıca, Claude’un web arama fonksiyonunda “BraveSearchParams” adında bir parametre bulunduğunu tespit etti.

Anthropic İki Yeni Yapay Zekâ Aracını Piyasaya Sürdü

Anthropic iki yeni yapay zekâ aracını piyasaya sürdü

Bu gelişmeler, Brave’in web arama fonksiyonunun Claude’a güç verdiğini net bir şekilde ortaya koyuyor. Brave, daha önce başka bir chatbot platformu olan Mistral’ın Le Chat isimli chatbot’unun da arama işlevselliğini sağlamak için kullanılıyordu. Brave ve Mistral, Şubat ayında Le Chat’in canlı web sonuçları için Brave’in arama API’sini kullanacağı konusunda bir anlaşma yapmıştı.

Mistral AI, ChatGPT ve DeepSeek’e Meydan Okuyor

Mistral AI, ChatGPT ve DeepSeek’e meydan okuyor

Bazı yapay zeka şirketleri, arama motoru ortaklıkları hakkında bilgi paylaşımında bulunmaktan kaçınıyor. Bu, rekabet avantajı sağlama amacıyla yapılabiliyor. Örneğin, OpenAI, Bing ile bir ortaklık kurmuş olsa da ChatGPT’deki arama deneyimini beslemek için başka, açıklanmayan kaynaklar kullanıyor.

Related Posts

Youtube yapay zekaya teslim oluyor! Yeni özellik sinirleri bozacak

Youtube gelecek olan yapay zeka destekli özellik içerik üreticilerini canını çok sıkacak.

Turuncu yakıt ışığı yandığında bile kilometrelerce yol alabilen 10 otomobil

Aracın turuncu yakıt ışığı yandığında çoğu sürücü panik yapar. Peki bu uyarı ışığı yandığında aracınız ne kadar daha gidebilir? İşte otomobil markalarına göre yakıt bitmesine rağmen kaç kilometre daha gideceklerine dair o liste

Bursaspor, Yiğitali Bayrak’a veda etti

Bursaspor Kulübü, geçtiğimiz sezon şampiyonluk yaşayan kadroda yer alan Yiğitali Bayrak ile yollarını ayırdığını açıkladı.

Eğitimde yapay zeka dönemi! TETZ 2025 zirvesi geleceğin şifresini araladı

Yalçın ÇELİK – Yeniçağ Pursaklar İlçe Millî Eğitim Müdürlüğü’ne bağlı çeşitli okullardan temsilci öğretmenlerin de aktif katılım sağladığı zirvede, eğitimde dijital dönüşüm ve yapay zekâ tabanlı yenilikler masaya yatırıldı. EĞİTİM VE TEKNOLOJİ AYNI …

Adobe’un yapay zeka aracı Firefly artık iOS ve Android cihazlarda

Firefly için mobil uygulama yayınlandı. Hem iOS hem de Android kullanıcıları için sunulan mobil uygulama, metin yazarak görsel ve video oluşturmayı pratik hale getiriyor.

21. yüzyılın en tehlikeli paraziti olarak görülüyor: Sürekli gözümüzün önünde!

Fiziksel parazitlerin yerini dijital “parazitler” aldı: Akıllı telefonlar, evrimsel biyologlar tarafından Australasian Journal of Philosophy’de yayımlanan çalışmada tıpkı bit ve pire gibi, bize hiçbir karşılık vermeden dikkatimizi ve zamanımızı sömüren araçlar olarak tanımlandı.