Aniden kaybolan 20 bin kişinin izini sürüyorlar

Kayıpların merkezi, “Alaska Üçgeni” olarak bilinen ve Juneau, Anchorage ve Utqiagvik (eski adıyla Barrow) şehirlerini kapsayan bölge. Burası, yoğun ormanlardan karlı dağlara uzanan vahşi doğasıyla, kaybolmak için oldukça “uygun” bir yer. Ayrıca nüfusun seyrek olması nedeniyle birçok kaybolma vakası, şahidi olmadan gerçekleşiyor. Ancak kayıpların sayısı ve çevrede yaşayanların dahi günlük işlerini yaparken kaybolması gibi detaylar, bölgedeki kayıp vakalarını ilgi çekici hale getiriyor.

ABD ORTALAMASININ İKİ KATI KAYIP

1970’lerden bu yana bölgede 20.000’den fazla insan kayboldu. Bu oran, ABD’deki ulusal ortalamanın iki katı.

Öte yandan anlatılan bazı vakalar oldukça gizemli. 2011 yılında ‘White Mountains’ bölgesinde kaybolan bir kadını aramaya çıkan kurtarma görevlisi Gerald DeBerry’nin de ortadan kaybolması, çevrede yaşayanlara bu olayların tesadüf olmadığını düşündürdü. Keza DeBerry de bir daha asla bulunamadı…

“İNSANLAR SEBEPSİZCE KAYBOLUYORDU”

Bölge üzerine çalışmalar yapan araştırmacı Ken Gerhard, “Alaska Üçgeni’nde araştırma yaparken fark ettiğim şey, birçok kaybolma vakasının gerçekten çözülemez olmasıydı. Bunlar sadece bir ayının saldırısına uğramak ya da bir yarığa düşmek gibi açıklanamazdı. İnsanlar günlük yaşamlarını sürdürürken hiçbir sebep olmadan ortadan kayboluyordu” dedi.

BÖLGEDE UÇAKLAR DA KAYBOLUYOR

Ayrıca Alaska Üçgeni’nde sadece insanlar değil, uçaklar da esrarengiz şekilde ortadan kayboluyor.

1950 yılında 44 kişiyi taşıyan bir askeri uçak kayboldu. Tüm aramalara rağmen hiçbir iz bulunamadı.

1972 yılında ABD Temsilciler Meclisi Çoğunluk Lideri Hale Boggs’un özel uçağı kayboldu. Hiçbir enkaz bulunamadı.

Geçen haftalarda ise Bering Denizi’nde bir uçak buzların üzerine düştü ve 10 kişi hayatını kaybetti…

Related Posts

Yüksek sesle müzik dinleyen sürücülere park izni verilmedi

Bursa’da gece yarısı yüksek sesle müzik dinleyip gezen sürücülerin araçlarına, sitede yaşayanlar balkondan hortumla su sıktı. Cep telefonuyla kaydedilen ve sosyal medyada yer alan görüntüler üzerine, polis ekipleri güvenlik önlemi aldı.

Hindistan geri adım attı: Barajın kapakları tek tek açıldı

Hindistan’ın Salal Barajı’nın kapaklarını açması, Pakistan’la arasındaki İndus Suları Anlaşması’nın askıya alınmasının ardından Hindistan’ın geri adımı olarak yorumlandı. Barajdan boşalan su, Pakistan’ın tarımını besleyen nehirde sele yol açtı. Pakistan medyası, Hindistan’ın sahadaki kayıplarının geri adım atmasına neden olduğunu söyledi.

Giresun’da okulda silahlı saldırı: 2 ölü

Giresun’da Sosyal Bilimler Lisesi’nde eski güvenlik görevlisi, kantinde çalışan kardeş iki kadını silahla vurarak öldürdü. Olay sonrası okul tatil edilirken, kaçan zanlı polis ekipleri tarafından yakalandı.

Grev sonuç verdi, en düşük işçi maaşı 58 bin TL oldu

Konak Belediyesi’nin MERBEL şirketi bünyesinde çalışan işçileri kapsayan toplu iş sözleşmesi sürecinde anlaşma sağlandı. Sözleşme neticesinde Konak’ta 8 bin 500 TL gıda kartı ve ek haklar dahil en düşük maaş net 58 bin 94 TL, en yüksek maaş ise 77 bin 500 TL olarak belirlendi.

Yüz tanıma ve parmak izi olmadan bu kuruluşlarda hesap açılamayacak

Türkiye’de bilişim suçlarına karşı mücadelede yeni bir dönem başlıyor. Dördüncü Yargı Reformu Strateji Belgesi kapsamında hazırlanan yeni yargı paketi, bilişim suçlarına özel düzenlemeler getiriyor. Banka ve finans kuruluşları, bilişim yoluyla işlenen suçlarda ilgili hesapları anında 3 güne kadar askıya alabilecek.

Mazbata, diploma ve hapis derken şimdi de susturuldu

Ekrem İmamoğlu’nun sosyal medya hesabı ‘suç örgütü propagandası’ bahane edildi ve erişime kapatıldı. İmamoğlu meydan okudu: Biz pes etmeyeceğiz siz edeceksiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir